loading...
hacker boy
لوگو ی وبلاگ

کدستان

  • خوش آمدید
  • لوگوی وبلاگ
  • اهداف
  • در خواست
  • درباره ی m31
با سلام خدمت همه ی شما دوستداران آسمان زیبای شب. به وبلاگ من خوش آمدید امیدوارم لحظات خوبی در کنار یکدیگر داشته باشیم.

هدف من از ایجاد این وبلاگ ساخت جایی برای گرد آوردن تمام دوستداران نجوم و آسمان شب می باشد.
برای بهتر شدن این وبلاگ لطفا من را از نظرات خود بی بهره نکنید. لطفا از انجمن وبلاگ نیز به نحو احسنت استفاده کنید. با عضویت در این وبلاگ از امکانات ویژه ی آن بهره مند شوید. شما می توانید با عضویت خود علاوه بر پشتیبانی از این وبلاگ مطالب خود را نیز در این وبلاگ قرار دهید. با عضویت در خبرنامه ی ما از جدید ترین مطالب روز دنیای نجوم مطلع شوید.
آندرومدا یا زن بر زنجیر یک کهکشان مارپیچی واقع در صورت فلکی آندرومدا است که حدود ۲.۵ میلیون سال نوری از ما فاصله دارد. با این‌که آندرومدا نزدیک‌ترین کهکشان مارپیچی به کهکشان راه شیری است ولی نزدیک‌ترین کهکشان نیست. آندرومدا بزرگ‌ترین کهکشان از گروه کهکشانی محلی است که شامل راه شیری، آندرومدا، سه‌تکه و ۳۰ کهکشان کوچک‌تر است. احتمال دارد که کهکشان‌های راه‌شیری و آندرومدا حدود ۳ تا ۵ میلیارد سال آینده با یکدیگر برخورد کنند.[۱][۲]
ابزار ساخت کد منو های دارای تب
hacker boy بازدید : 128 یکشنبه 16 بهمن 1390 نظرات (0)

یک کهکشان تهدیدی برای آینده زمین/ بررسی احتمال برخورد سیارکها با زمین
جهان مفهومی بزرگتر از سیاره زمین دارد اما جهان اصلی انسانها زمین است که نابودی آن به وسیله برخوردهای سیارکها، برابر با نابودی انسانها است، رویدادی که محور بسیاری از فیلمها بوده که به اعتقاد بهرام مبشر اخترشناس دانشگاه کالیفرنیا تخیلی و به دور از واقعیت اند.
به گزارش خبرگزاری مهر، جهانی که در آن زندگی می کنیم در دید انسانهای مختلف ابعاد متفاوتی دارد، عده ای آن را به اندازه خانه ای می بینند که در آن ساکنند، بعضی آن را به بزرگی شهر، کشور و یا یک قاره می بینند، تعدادی نیز کل زمین را برابر کل جهان تصور می کنند و عده ای نیز برای آن حد و مرزی قائل نیستند، با این همه واقعیت عظیم و بی نهایتی که شاید به واسطه دسترسی نداشتن به رسانه های مختلف از دید گروهی از انسانها پنهان مانده باشد، خانه، شهر، کشور، قاره و سیاره زمین را به ذره ای نامرئی تبدیل می کند: سیاره زمین در برابر جهان هستی ذره ای ناچیز و کاملا بی دفاع است.
 
خبر عبور سیارکها از نزدیکی این سیاره و یا شایعه نابود شدن زمین به واسطه یک سیارک یا سیاره گاه و بی گاه در روزنامه ها، وب سایتهای خبری، وبلاگها و شبکه های اجتماعی و به تازگی در فیلمهای سینمایی غوغایی زودگذر را ایجاد کرده و دوباره به فراموشی سپرده می شود، درست مانند سیارکی که چندی پیش در حالی که بسیاری بی خبر از وقوع چنین پدیده ای لحظات زندگی خود را سپری می کردند، از فاصله ای نسبتا نزدیک از کنار سیاره زمین گذشت.
سیارک 2012 Bx34  به قطر 11 متر جمعه شب، هفتم بهمن 1390 در حدود ساعت 19:30 به وقت ایران از کنار زمین عبور کرد. این سیارک 60 هزار کیلومتری سیاره زمین عبور کرد، برای درک بهتر میزان نزدیکی این سیارک از زمین می توان گفت که فاصله 2012 Bx34 از زمین در حدود دو برابر فاصله ای است که ماهواره های مخابراتی قرار گرفته اند اما به دلیل ابعاد کوچک این سیارک رصد آن با تلسکوپهای زمینی بسیار دشوار بود. عبور این سیارک باوجود ابعاد کوچکی که داشت واقعه ای بزرگ به شمار می رود، چون به ندرت یک جرم آسمانی تا این حد به زمین نزدیک می شود.
در حدود دو ماه پیش نیز سیارکی دیگر با وسعتی برابر 400 متر از فاصله 325 هزار کیلومتری از زمین عبور کرد. این سیارک با نام 2005YU55  در گذشته به عنوان سیارکی شناخته می شد که طی بازگشت دوباره اش به سوی زمین در سال 2029 و یا 2036 با این سیاره برخورد خواهد کرد. با این همه محاسبات جدید نشان می دهند این سیارک نیز برای زمین خطری به حساب نمی آید و از فاصله ای بسیار نزدیک، در حدود 29 هزار و 500 کیلومتری از سیاره، عبور خواهد کرد.
دانشمندان دانشگاه پوردو در آن زمان اعلام کردند در صورتی که این سیارک به زمین برخورد می کرد، می توانست انفجاری چهار هزار مگاتنی ایجاد کرده و منجر به ایجاد زمین لرزه ای هفت ریشتری شود. همچنین در صورتی که این سیارک بر روی اقیانوس فرود می آمد می توانست امواجی به ارتفاع 21 متر به وجود آورد که می توانستند تا مسافت 96.5 کیلومتری در خشکی پیش بروند.
سیارک آپوفیس از دیگر شخصیتهای مشهور فرضیه هایی است که پایان آنها نابودی زمین است، از سال 2004 تا کنون که این سیارک کشف شده پیش بینی هایی در خصوص فجایای برخورد این شهاب سنگ با زمین ارائه شده است به طوریکه پیش بینی های اولیه نشان می داد که در سال 2029 آپوفیس با زمین برخورد خواهد کرد اما ارزیابیهای بعدی نشان داد که در 13 آوریل 2029 این شهاب سنگ عظیم از فاصله بسیار نزدیک از زمین (36 هزار و 350 کیلومتری) عبور خواهد کرد (در این فاصله ماهواره های مخابراتی در مدار اطراف استوا می چرخند) و در سال 2036 این شهاب سنگ بار دیگر به زمین رسیده و این بار به این سیاره برخورد خواهد کرد.
هر چند درصد این احتمالات بسیار پایین (یک در 250 هزار) است با این وجود، زمین نمی تواند کاملا دور از خطر باشد چرا که حتی مدارهای حرکت شهاب سنگها نیز می تواند در اثر تاثیرات نیروهای گرانشی سیارات تغییر کنند. اگر این شهاب سنگ به زمین برخورد کند شدت برخورد آن به 870 مگاتن می رسد. این شدت 65 هزار برابر بزرگتر از بمباران اتمی هیروشیما است.
 کهکشان آندرومدا تنها خطر محتمل آینده زمین
 در میان تمامی این فرضیه ها و احتمالات، صنعت سینما نیز بیکار ننشسته و با استفاده از شدت بالای جاذبه چنین موضوعاتی، فیلمهایی ساخته می شوند که نابودی زمین را به شکلهای مختلف، به ویژه به واسطه رویدادهای فضایی به تصویر می کشند. از جمله جدیدترین این فیلمها، "مالیخولیا" اثر کارگردان دانمارکی "لارس فون تریه" است که در آن علاوه بر روابط اجتماعی میان انسانها، به نابودی زمین به واسطه برخورد سیاره ای چندیدن برابر بزرگتر پرداخته شده است.
 فون تریه خود معتقد است که طرح اصلی فیلمش واقعا در مورد پایان دنیا نیست بلکه در مورد مالیخولیای دنیای ذهنی است. با این همه با نگاهی صرفا علمی به بخش نجومی این فیلم، این نگرانی به وجود می آید که با در نظر گرفتن اینکه بسیاری از پدیده های کیهانی قابل پیش بینی یا قابل رصد نیستند، روزی احتمال وقوع چنین رویدادی وجود دارد؟
بهرام مبشر، اخترشناس دانشگاه کالیفرنیا ریورساید از جمله دانشمندانی است که نسبت به این نوع از فیلمها بی تفاوت است. وی در پاسخ به ابهاماتی که برخی فیلمهای تخیلی درباره پایان زمین و نابودی آن دارند گفت: این فیلمها آثاری صرفا علمی تخیلی هستند و من معمولا چنین فیلمهایی را نگاه نمی کنم.
مبشر در پاسخ به این سوال که در آینده ای دور یا نزدیک امکان وقوع رویدادی مشابه با آنچه در این فیلمها از سرنوشت زمین به خوبی به تصویر کشیده شده، یعنی برخورد سیاره ای چندین برابر بزرگتر با زمین، وجود دارد؟ می گوید: هیچ سیارک یا ستاره دنباله داری که در آینده ای نزدیک، یعنی تا چند میلیون سال آینده، با زمین برخورد کرده و یا حتی از فاصله ای بسیار نزدیک از کنار زمین عبور کند، وجود ندارد.
به گفته مبشر فضا به اندازه ای وسیع و خالی است که احتمال وقوع چنین پدیده ای بسیار نادر است، اما غیر ممکن نیست. در مقیاسی بزرگتر می توان گفت که کهکشان آندرومدا یکی از تهدیدهای احتمالی برای آینده زمین است.
مبشر می گوید کهکشان آندرومدا با سرعتی برابر 300 کیلومتر بر ثانیه در حال نزدیک شدن به کهکشان راه شیری، سکونتگاه سیاره زمین، است. در پی این رویداد این کهکشان طی چند میلیارد سال دیگر به راه شیری رسیده و با آن برخورد خواهد کرد که این برخورد می تواند پیامدهایی نیز برای زمین داشته باشد. به گفته مبشر، آنچه افراد مختلف در فیلمها به تصویر می کشند تخیلی هستند و هیچ ارتباطی با واقعیت جهان ندارند.

 

تصویر جدید کاسینی از زحل و قمرش
کاوشگر کاسینی در عکس جدید خود چشم اندازی اریب از زحل و یکی از قمرهایش به نام "دیون" را به تصویر کشید.
زحل و دیون در این تصویر جدید فضاپیمای کاسینی به صورت اریب دیده می شوند. به طوریکه قطبهای شمال این سیاره و قمرش به طرف راست دوران کرده اند و حلقه های زحل به صورت یک خط باریک مورب در کنار عکس نمایان شده است.
 
این چشم انداز از طرف ضد زحل دیون گرفته شده است. دیون یکی از قمرهای زیباترین سیاره منظومه خورشیدی است که قطر آن هزار و 123 کیلومتر است.
 


شمال دیون در این عکس در زاویه 20 درجه به طرف راست چرخیده و بالا رفته است.

براساس گزارش سایت ناسا، این تصویر را کاسینی با دوربین واید- انگل در نور سبز مرئی گرفته است. این چشم انداز از فاصله حدود 35 هزار مایلی (57 هزار کیلومتری) از دیون گرفته شده است.

 

خورشید به کمک زمین می آید         

  تنها راه نجات از انتشار گازهای گلخانه ای، استفاده از انرژی های نو بویژه انرژی بیکران خورشید است.

خورشید به کمک زمین می آید

استفاده از انرژی خورشیدی به عنوان یک منبع انرژی پاک و عظیم این روزها در بسیاری از کشورهای جهان مورد توجه قرارگرفته و حتی برخی کشورهای آفریقایی که شاید به نظر برسد از برنامه های توسعه ای و رفاه استاندارد فاصله زیادی دارند، برای تامین آب گرم و روشنایی در بسیاری از منازلشان از انرژی خورشیدی استفاده می کنند.

به گزارش موسسه جهانی انرژی، دولت های اروپایی در پروژه مشترکی تا سال ۲۰۵۰ قصد دارند با نصب پنل های خورشیدی در صحرای بزرگ آفریقا از انرژی خورشیدی این منطقه برای تأمین برق اروپا استفاده کنند.

آنها در این پروژه که دولت های اروپایی هزینه ۵۰ میلیارد یورویی آن را تأمین خواهند کرد، قصد دارند پنل های خورشیدی را در صحرای بزرگ آفریقا نصب کنند.

بررسی ها نشان می دهد جمع آوری ۳ / ۰ درصد از انرژی خورشیدی که صحرای بزرگ آفریقا را گرم می کند، برای رفع نیاز انرژی برق اروپا کافی خواهد بود.

خوشبختانه کشور ما از نظر انرژی خورشیدی و تعداد ساعات آفتابی نسبت به بسیاری از دیگر کشورهای دنیا غنی است و این میزان گاهی از ۲۸۰۰ ساعت در سال تجاوز می کند. انرژی خورشیدی انرژی پاک، ارزان قیمت، در دسترس و پایان ناپذیری است که می تواند برای جلوگیری از افزایش گرمای زمین و کاهش انتشار آلاینده ها به کار گرفته شود.

کاهش ۶۰ درصدی در هزینه تامین آب گرم و قابل استفاده بودن آن در تمام مکان ها مانند منازل، مدارس، خوابگاه های دانش آموزی و دانشجویی، بیمارستان ها، استخرها و کارخانجات از مهم ترین مزیت های این انرژی است. از طرف دیگر با توجه به بازگشت سریع سرمایه در استفاده از این انرژی و از آنجا که در اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها نیز موثر است، می تواند در اولویت سیاست های کاری دولت قرار گیرد.

به گفته مسوولان سازمان انرژی های نو، در حال حاضر قیمت تمام شده نیروگاه های حرارتی خورشیدی بالاست و نمی تواند رقابت اقتصادی با نیروگاه های فسیلی داشته باشد، ولی در ظرف ۱۵ سال آینده قابل رقابت خواهد بود.

اما در بخش کاربردهای غیرنیروگاهی استفاده از آبگرمکن های خورشیدی توجیه بیشتری دارد، بویژه در مناطقی که گازرسانی نشده است. تاکنون تعدادی آبگرمکن خورشیدی در تعدادی از روستاهای کشور در اختیار خانواده ها قرار گرفته است.

از کاربردهای دیگر این انرژی، تولید گرمای یک ساختمان و حتی سرما با راه اندازی سیستم های سرمایشی جذبی است. همچنین در معماری ساختمان ها از سیستم غیرفعال خورشیدی می توان استفاده کرد و در کشاورزی نیز برای خشک کردن محصولات کاربرد فراوانی دارد.

در اجاق ها برای پخت وپز و در آب شیرین کن ها نیز از انرژی خورشیدی می توان استفاده کرد، بنابراین بی شک در قرن حاضر و آینده، انرژی بیکران خورشید می تواند جایگزین بسیاری از سوخت ها باشد.

نکته: انرژی خورشیدی انرژی پاک، ارزان قیمت، در دسترس و پایان ناپذیری است که می تواند برای جلوگیری از افزایش گرمای زمین و کاهش انتشار آلاینده ها به کار گرفته شود

بر اساس یک مطالعه که توسط مرکز تحقیقات DLR آلمان برای کشور ایران انجام شده، برآورد شده است در ۲۰۰۰ کیلومتر مربع از عرصه ایران، قابلیت بهره برداری حدود ۶۰ هزار مگاوات برق از نیروگاه حرارتی خورشیدی وجود دارد. جالب توجه این که با افزایش شدت تابش در منطقه، کاهش چشمگیری در هزینه های برق خورشیدی رخ خواهد داد.

آبگرمکن خورشیدی

از بین انرژی های نو و تجدیدپذیر، هیچ انرژی ای به اندازه انرژی خورشیدی گستردگی و فراگیری ندارد. از این رو استفاده از آبگرمکن های خورشیدی نیز این روزها رو به گسترش است. آبگرمکن های خورشیدی به ۲ دسته کلی ترموسیفونی و پمپ دار تقسیم می شوند. آبگرمکن های ترموسیفونی با استفاده از سیکل طبیعی و بدون پمپ، آب را به درون جمع کننده های خورشیدی به چرخش درمی آورند و آن را گرم می کنند. در مقابل آبگرمکن های پمپ دار با استفاده از یک پمپ، آب را به درون کالکتورها (جمع کننده ها) ارسال می کنند و با چرخش مداوم آن شروع به گرم کردن آب مخزن می کنند. آبگرمکن های خورشیدی بی فشار فاقد فشار آب شهری هستند، زیرا مخازن آنها تحمل فشار آب شهر را ندارد. بنابراین وقتی مصرف کننده شیر آب گرم را باز می کند فشار آب به مراتب کمتر از فشار آب سرد است که راهکارهای فنی مربوط در این زمینه و انتخاب نوع مورد نظر برای مکان مناسب وجود دارد.

بر این اساس و با دستیابی به دانش فنی ساخت این نوع آبگرمکن ها، سازمان انرژی های نو توانسته است بسیاری از استان ها مانند سیستان و بلوچستان، سمنان، یزد، اصفهان، خراسان شمالی، رضوی و جنوبی و هرمزگان را به این نوع آبگرمکن ها مجهز کنند.

بر خلاف نیروگاه های حرارتی خورشیدی، خوشبختانه پتانسیل کشور ما به گونه ای است که استفاده از آبگرمکن های خورشیدی منحصر به مناطق گرمسیر نیست و در همه مناطق قابل استفاده است. همچنین به دلیل این که شدت و میزان تابش خورشید در کشور حتی در بخش های شمال ایران از بسیاری از کشورهای مشابه بیشتر است، از این رو در تمام نقاط کشور می توان از این سیستم ها استفاده کرد.

مدیر دفتر انرژی خورشیدی سازمان انرژی های نو ایران در ارتباط با راه اندازی نیروگاه های حرارتی خورشیدی در کشور می گوید، بر خلاف آبگرمکن های خورشیدی، نیروگاه های حرارتی خورشیدی باید در مناطق خاصی احداث شوند که از نظر مدت تابش در شرایط ویژه ای باشد که به گفته وی این نوع نیروگاه ها در استان های اصفهان، یزد، کرمان و فارس قابل استفاده است.

خانه های خورشیدی

ایرانیان باستان از انرژی خورشیدی برای کاهش مصرف چوب به عنوان هیزم که برای گرم کردن خانه های خود در زمستان از آن استفاده می کردند، بهره می بردند. آنان ساختمان ها را به ترتیبی بنا می کردند که در زمستان نور خورشید به داخل اتاق های نشیمن می تابید، ولی در روزهای گرم تابستان فضای اتاق در سایه قرار داشت. در اغلب فرهنگ های دیگر دنیا نیز می توان نمونه هایی از این قبیل طرح ها را مشاهده کرد. در سال های بین دو جنگ جهانی در اروپا و ایالات متحده طرح های فراوانی در زمینه خانه های خورشیدی مطرح و آزمایش شد. از آن زمان به بعد تحول خاصی در این زمینه صورت نگرفت. حدود چند سالی است که معماران به طور جدی ساخت خانه های خورشیدی را آغاز کرده اند و به دنبال تحول و پیشرفت این تکنولوژی به نتایج مفیدی نیز دست یافته اند، مثلا در ایالات متحده تنها در دهه گذشته حدود ۱۰ تا ۲۰ هزار خانه خورشیدی ساخته شده است. در این گونه خانه ها سعی می شود از انرژی خورشید برای روشنایی، تهیه آب گرم بهداشتی، سرمایش و گرمایش ساختمان استفاده شود و با به کار بردن مصالح ساختمانی مناسب از اتلاف گرما و انرژی جلوگیری شود.

در ایران نیز پروژه ساخت اولین ساختمان خورشیدی واقع در ضلع شمالی دانشگاه علم و صنعت و به منظور مطالعه و پژوهش در خصوص بهینه سازی مصرف انرژی و امکان بررسی روش های استفاده از انواع انرژی های تجدیدپذیر بویژه انرژی خورشیدی اجرا شده است.

 

منبع: خبرگزاری مهر و آفتاب

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
هکر بوی
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • پیوندهای روزانه
    پشتیبانی

    شما می توانید در صورت انلاین بودن به صورت زنده با مدیر این وبلاگ گفتگو کنید و نظرات، پیشنهادات، انتقادات و سوالات خود را را به صورت زنده با او درمیان بگذارید.

    *برای برقراری ارتباط به هیچ نرم افزار جانبی احتیاج نیست.


    برای پشتیبانی از ما لطفا تولبار این وبلاگ را دانلود کنید.

    حجم کمتر از 200kb!

    Get our toolbar!

    آمار سایت
  • کل مطالب : 35
  • کل نظرات : 3
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 9
  • آی پی امروز : 8
  • آی پی دیروز : 1
  • بازدید امروز : 19
  • باردید دیروز : 2
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 28
  • بازدید ماه : 201
  • بازدید سال : 1,205
  • بازدید کلی : 16,350